A tavasz sok fejfájást is hoz, aminek oka a változó időjárás, na meg az is, hogy nem megfelelő arányban szedjük vagy visszük be szervezetünkbe a vitaminokat.

Ha van olyan személy, akinek szeretjük az érintését, akkor masszírozzuk egymást fejfájás esetén. A nyak, a vállak, a lapockák bekötött izmai, a feszülő stressz lenyomatait hurcolják. Masszírozzuk ki innen a feszültséget. Ha nincs aki megmasszírozna, használjunk masszírozó gépet, ami már egész kedvező árakon kapható. Sok vállalatnál a relaxációs szobában még masszázs fotel is várja a dolgozókat. Ugyanis azt mindenki tudja, hogy a fejfájás szinte lehetetlenné teszi, hogy dolgozzunk – pláne azt, hogy „agymunkát” végezzünk! Ha nincs kéznél senki, sőt masszírozó gépünk sincs, akkor egy törölközőt nedvesítsünk be langyos vízzel és görgessük végig a nyakunkon. Ez sokaknál beválik.

Feszültség ellen

A fejfájás önmagában egy feszültség forrás. Tudatosítsuk magunkban, hogy a feszültségünket a fejfájás okozza – próbáljunk lazítani. Sokat segít, ha megtanulunk relaxálni, ki tudjuk kapcsolni elménket. Fejfájósan ez persze sokkal nehezebb, de ha gyakoroljuk, azért nem lehetetlen. A relaxáció alatt sokat segíthet a menta olaj – egyes „nyakbalzsamok” is ezt tartalmazzák – ezt belélegezve és külsőleg használva is javulhat, vagy elmúlhat a fejfájás.

Arctorna, akupresszúra

Az arc akupresszúrás pontjait (a két szemöldök alatt, az orr tövénél, a két szemöldök tarkóhoz eső végénél, az orrcimpák mellett, valamint az állon, a két orrlyukkal párhuzamosan, az áll közepén található pontok nyomásával) nyomkodva, az arc izmait ellazítva, egy kis könnyed fejrázással könnyíthetünk a fejfájásunkon. Az akupresszúra a kéz átmasszírozásával is hatásos lehet.

Fejfájós vagy? Nem vagy egyedül!

A tavasz nagyon sok embernél okoz fejfájást, s egyre többen vannak, akik a természetes ellenszerét keresik a dolognak, ahelyett, hogy bekapjanak egy kémiai gyógyszert. Azt is tudd ugyanakkor, hogy ha nem naponta szeded ezeket a kémiai szereket, hanem csak néhanapján szorulsz rájuk, nem károsítod velük a szervezeted. Egy idegeskedős, fejfájós nap több kárt okozhat, mint egy időben bekapott fájdalomcsillapító.

Forrás: harmonet.hu